Så funkar packningen av skyddsskkor

Inlastning: Vid vår i- och urlastningskaj kan vi ta emot och leverera stora mängder gods.

 

 

 

Lagerplats: Här är en pallställning för lagring av persedlar för sanering/reparation eller för service. För ytterligare gods finns även ett lager på nedervåningen. Allt gods lagerhålls varmt.

 

 

 

Bedömning: Här börjar själva behandlingen av kängor/skor/stövlar/skyddsskor etc. Varje specifik kund får ett eget ordernummer. En besiktningsman bedömer varje artikel.

 

 

 

Rengöring: Alla skodon rengörs noggrant med vatten, detta är bra för lädret eftersom vi senare ska forma om skorna. Blött läder formar sig bra. Här saneras även mögel och svamp i speciella bad.

 

 

 

Lästning: Här slås en plast- eller träform (även kallad läst) i skorna för att få tillbaka form och storlek.  Därefter förs skorna in i ett torkrum i 24 timmar där de avfuktas i låg värme för skorna/lädrets bästa. Efter det torkas skorna i minst 4 dagar i rumstemperatur, allt för att vi ska vara helt säkra på att skorna är helt fuktfria.

Startsida   |   Skyddsskor   |   Kroppsskydd   |   Kontakt

Reparation: Sulor, sulkanter och klackar limmas och pressas. Olika limsorter används för olika material, vissa värmevulkas fast medan andra fäster direkt. Mellansulor, som är sulan under yttersulan, byts, avslappning och inslipning sker.

 

 

 

Nåtling: All sömmar kollas och sys om vid behov. Hällappar/öljetter kollas och byts. Nåtlingsmaskinen är en mycket kraftig symaskin som kan sy i flera centimeter tjocka material.

 

 

 

Putsning: Vid putsstationen utförs smörjning, impregnering och efterpolering för att få en fin och tålig yta samt att göra lädret mjukare och mer hållbart. Självpolerande medel sprutas på lågskor m.fl. och impregneringsmedel sprutas på gummistövlar. Här smörjs alla kängor och skor av flinka händer.

 

 

 

Sulor/remmar: Här sätts nya sulor och remmar in i skor/kängor. Här är det högt tempo som gäller.

 

 

 

Packning: Här storlekssorteras skorna. En packning per storlek är det som gäller. Från kartong eller pall är varje enskild storlek lätt åtkomlig.

 

 

 

Utlastning: Här ställs pallar/lådor med kängor och skor upp för leverans till kund.

 

 

 

Lastning: Här lastas materialet. Lastbilen transporterar och inom någon dag är materialet ute hos kunden.